Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

eng
Back
Image by Nick Knight
Image by Nick Knight

Ποιος είναι ο Χρήστος Παπαδόπουλος;

Βιογραφικό σημείωμα

O κόσμος του χορού στην Ευρώπη μιλάει για αυτόν ως ένα νέο αστέρι που ανατέλλει. Κάποιοι ίσως να τον θυμούνται ως Κένταυρο στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Τώρα, ο Χρήστος Παπαδόπουλος παρουσιάζει για πρώτη φορά έργο του στη Στέγη, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον διεθνών συμπαραγωγών και θα ταξιδέψει σε ευρωπαϊκές σκηνές μετά την πρεμιέρα του στην Αθήνα.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος σπούδασε χορό και χορογραφία στο SNDO (School for New Dance Development) του Άμστερνταμ (2003), θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (1999) και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (2000).

Τα έργα του, OPUS και ELVEDON, παρουσιάστηκαν με εξαιρετική επιτυχία στην Ελλάδα, στο Θέατρο Πόρτα, και σε πολλά φεστιβάλ στο εξωτερικό. Το ELVEDON υπήρξε η πρώτη επιλογή του πανευρωπαϊκού δικτύου Aerowaves 16 Dance Across Europe και, κατόπιν, παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Παρίσι (Théâtre de la Ville και La Briqueterie), στο Άμστερνταμ και σε άλλες ευρωπαϊκές σκηνές. Το OPUS επίσης διακρίθηκε από και επιλέχθηκε στο Aerowaves 17, ενώ τον Μάρτιο του 2018 ξεκινάει η διεθνής περιοδεία του.

Τον Χρήστο Παπαδόπουλο, τον οποίο ίσως να θυμούνται κάποιοι ως Κένταυρο στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τον γνωρίσαμε ως χορευτή σε έργα του Δημήτρη Παπαϊωάννου (2, ΠΟΥΘΕΝΑ, ΜΕΣΑ), του Φώτη Νικολάου, της Μαριέλας Νέστορα, της Αλεξάνδρας Waierstall κ.ά. Υπήρξε μέλος της χορογραφικής ομάδας των Τελετών Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004 και των Τελετών Έναρξης των Πανευρωπαϊκών Αγώνων στο Μπακού το 2015. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σκηνοθέτες, χορογραφώντας θεατρικές τους παραστάσεις (Δημήτρη Καραντζά, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Θωμά Μοσχόπουλο, Γιάννη Κακλέα, Βασίλη Νικολαΐδη, Βασίλη Μαυρογεωργίου, Κώστα Γάκη). Από το 2003 συνεργάζεται με τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, διδάσκοντας κίνηση και αυτοσχεδιασμό. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού «Λέων και Λύκος» (2015).

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος παρουσιάζει για πρώτη φορά έργο του στη Στέγη. Το Ιόν έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον διεθνών συμπαραγωγών και θα ταξιδέψει σε ευρωπαϊκές σκηνές μετά την πρεμιέρα του στην Αθήνα.

 

Διεύθυνση

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Λεωφόρος Συγγρού 107,
Αθήνα 11745
Ελλάδα

Επικοινωνία

Πληροφορίες εισιτηρίων:
+30 210 900 5 800

Διοίκηση:
+30 213 017 8000

Email:
info@sgt.gr